Tech

99%-kal kevesebbet keresett az LG

A harmadik negyedévben elért bevétele az egy évvel korábbihoz képest az egy századára csökkent.

Az LG a Nokiához hasonlóan az okostelefon-piacért folytatott küzdelem vesztese, alulmaradt a Samsunggal, de főleg az Apple-lel szemben, ráadásul a lapképernyős tévék piacán kibontakozó egyre élesebb verseny is rontja a helyzetét.

Az adózás utáni profit ugyanis a július-szeptemberi időszakban 1,3 milliárd forintnak megfelelő 7,57 milliárd dél-koreai wonra zuhant az egy évvel korábbi 911,3 milliárdról. Az árbevétel 2,1 százalékkal 13.430 milliárd wonra csökkent. A működési eredmény szintjén rekordnak számító 185,18 milliárdos veszteséget szenvedett el a társaság, az előző évi 851 milliárdos nyereség után.

A mobiltelefon-gyártásban a Nokia és a Samsung után a harmadik helyen álló LG 28,4 millió készüléket adott el a harmadik negyedévben, 7 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Az üzletágban rekord nagyságú, 304 milliárd wont kitevő veszteség keletkezett. Az ágazat már a második negyedévet zárta veszteséggel, ráadásul a forgalom felpörgetése céljából jelentősen csökkentette az árakat, mégis egyre kevesebb készüléket ad el, az okostelefonok piacáról pedig szinte kiszorult.

AJÁNLOTT LINKEK:

LG profit collapses based on shrinking phone sales (Electronista)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik