Tech

Mire jó egy adaptív billentyűzet?

A Microsoft korábban létrehozott egy LCD-alapú, a felhasználóhoz alkalmazkodni képes billentyűzetet. Most kiderül, mi mindenre jó.

Az augusztusban bejelentett billentyűzetről a kezdetektől fogva lehetett tudni, hogy egyhamar nem válik valódi, tömeggyártásra is alkalmas termékké. Azonban a Microsoft kíváncsi volt arra, mire is lenne képes, így versenyt hirdetett, ahol a legfantáziadúsabb alkotást 2000 dollárral honorálja.

A billentyűzet önmagában nem túl izgalmas. A billentyűk felett egy méretes LCD képernyő helyezkedik el, amely a billentyűk aljáig nyúlik, ezzel új lehetőségeket nyitva meg, mit is jelenítsenek meg az egyes billentyűk.

A diákok fantáziájára bízott új lehetőségek igen széles körűeknek bizonyultak.

Az egyik megoldás az asztalon lévő ikonokat hozta le az ujjbegyeink alá, míg egy másik a Windows Media Playert tette egérfüggetlenné. Volt olyan, aki a programozók életét könnyítette meg, volt olyan, aki az információhalászokét nehezítette. Ez utóbbi a billentyűk kiosztását bizonyos időközönként véletlenszerűen összekeverte, ezzel nehezítve meg a billentyűfigyelő szoftverek dolgát – meg persze a felhasználóét is.

Az ötletek számosak voltak, azonban első ránézésre egyik sem fogja önmagában forradalmasítani a “billentyűzetipar” jövőjét. Aki kíváncsi a fejlesztőkre és találmányaikra, az 24 percben megismerheti őket.

AJÁNLOTT LINKEK:

Students get their hands on Microsoft’s Adaptive Keyboard, adapt it to their nefarious ways (video) (Engadget)
Microsoft Adaptive Keyboard prototype debuts at center of UIST Student Innovation Contest (Engadget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik