Tech

A Facebook figyel az érzéseinkre

Mivel életünk egy jelentős része már az interneten zajlik, a Facebook megpróbálja nem elrontani a kedvünket.

Mert nincs is annál rosszabb, amikor találkozunk azzal az exünkkel, akit nagyon szerettünk, de nagyon csúnyán dobott minket. A való életben és a neten egyaránt kellemetlen lehet a találka. Ezen fájdalmunkat csillapítaná a Facebook, amennyiben a fotóarchívum-rovatban exünk – akivel egyébként valószínűleg a legtöbb közös képünk van – soha többé nem jelenik már meg.

A Fotóarchívum a Facebookon belül egyes oldalakon jelenik meg a kezelőfelület jobb felső sarkában, közvetlenül a szponzorált linkek felett. Ilyen oldalak a bal oldali oszlopból elérhető Ismerősök vagy Események illetve a legtöbb fotógaléria is.

Az archívum pontos működése ismeretlen, azonban számos frissítés után érezhetővé válik, hogy olyan ismerőseink képeivel találkozunk a leggyakrabban, akivel a legtöbb interakciónk volt az oldalon. Ez pedig jobb esetben a párunk – akit viszont nem biztos, hogy szívesen látunk a szakítás után.

Ezen probléma megoldására egy csoport jött létre a közösségi oldalon, amely kivételesen el is tudta érni a célját, hiszen felfigyelt rá Sam Odio, aki a képek kezelésének igazgatója. Néhány módosítás után mindenkit biztosított arról, hogy a Facebook igenis figyel a felhasználóira és hogy a fotóarchívumban soha többé nem jelenik meg olyan (értelemszerűen címkézett) kép, melyen korábbi kapcsolatunk szerepelne.

Tehát ha nem is az exről van szó, de valakit véletlenül sem akarunk látni, lépjünk vele egy ötperces Facebook-kapcsolatra és szakítsunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik