Tech

Microsoft vs. OpenOffice

Az informatikai óriás nyílt támadást indított a nyílt forráskód ellen három percnyi videóban.

Az Office 2010 programcsalád promóciójának keretein belül a redmondi vállalat nem tudta tovább tűrtőztetni magát és egy csinos videóban mondja el a véleményét a nyílt forráskódú, ingyenes dolgokról. Pontosabban olyan emberek véleményét gyűjtötte össze, akik használtak ilyen megoldásokat és csúnyán megjárták.

A Microsoft elsődleges érvelése, hogy bár a szoftver ingyenesen letölthető, az a plusz időbeni és anyagi költség, amit fenntartásra és IT-szolgálatokra kell költeni, hogy minden működjön, megjósolhatatlan. Pontosabban megjósolható abból a szempontból, hogy biztos hogy több pénz és fejfájás, mint amennyibe egy jó öreg Microsoft termék kerülne.

A közel három perc alatt az egyetlen valódi érv, ami elhangzik az, hogy az OpenOffice nem igazán tud mit kezdeni a makrókkal, azonban a kompatibilitási problémák mindegyike olyan, amit percek alatt néhány google kereséssel meg lehet tanulni. Az pedig egy viszonylag gyenge próbálkozás, hogy azért érdemes valamit használni (pénzért), mert mindenki más is azt használja.

Azt semmiképp nem állítható, hogy az OpenOffice jobb lenne a Microsoft termékeinél, azonban a jól megszokott Microsoft Office előnyét nagyrészt az képviseli, hogy jól megszokott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik