Tech

A csecsemők négyötöde online

Az AVG internetbiztonsággal foglalkozó cég legújabb kutatása szerint a 2 éven aluliak 80%-a már fent van a neten.

A kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy az élet minden területére igaz lehet az, hogy az ember nem választhatja meg a családját. Ezzel azonban a fiatalok számára egy olyan online jelenlét is párosulhat, amelyet nem biztos, hogy a későbbiekben is szívesen felvállalnának.

Az Egyesült Államokban a két éven aluliak 92%-a, míg Kanadában és Ausztráliában 84%-a már úgy rendelkezik online profillal, hogy beszélni sem tud. Nem kell megijedni, nem arról van szó, hogy online-őrült szülők milliói készítenek Facebook-regisztrációt csöppségeiknek, hanem egyszerűen az internetes képmegosztó helyek száma és használhatósága jutott el arra a pontra, hogy az is ott van, aki járni sem tud még.

Továbbá érdekes az is, hogy az anyák mintegy harmada vallotta be, hogy a gyermekéről készült fotókat barátaival az interneten keresztül osztaná meg. A számok közötti diszkrepanciát az okozza, hogy az anyukák kedves barátai adott esetben engedély nélkül közlik a világ nyilvánosságával a gyermekáldást.

A legalacsonyabb arányt Japánban mérték, ahol alig minden második gyermek fotója került megosztásra, míg Magyarország sajnos nem bizonyult elég fontosnak a kutatáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik