Tech

Újítások a Facebooknál

Napok óta ment találgatás, hogy milyen újításokkal áll elő a palo altoi cég. Most kiderült.

Legtöbben egy nagyobb design-váltásra gondoltak, hogy egy még letisztultabb kezelőfelülettel szolgálhassa ki felhasználóit, azonban néhány kisebb módosításon túl a külső maradt a régi. Azonban sok újdonság derült ki, melyből a Facebook jövője kikövetkeztethető.

Az egyik legérdekesebb újítás, hogy minden információt, bejegyzést, képet és videót letölthetünk a Facebookról. Ami egy hasznos funkció, ha esetleg költöznénk egy másik közösségi oldalra vagy egyszerűen látni szeretnénk több éves gyűjtögetéseink eredményeit. Biztonsági kérdések és jelszó ellenőrzések után e-mailen kapjuk meg virtuális magunk másolatát.

A műszerfal újítása, hogy átláthatóbbakká váltak az adatkezelési beállításaink, így minden használatban lévő alkalmazásról kiderül, milyen szinten van engedélyezve és milyen információkkal bír rólunk.

A harmadik és talán legérdekesebb új funkció a csoportok átalakítása. Miután az újítás minden felhasználó számára elérhetővé válik, a csoportok sokkal életszerűbben, sokkal inkább a való élet kapcsolatait leképezve tudnak működni. Barátainkat “megjelölhetjük”, mint egy fényképen. Használhatósága valahol átmenet lesz az eddig megszokott csoportok és ismerőseink számára kialakítható listák között. Az esetlegesen felmerülő kérdésekre és problémákra úgy tűnik, menet közben találunk csak választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik