Tech

A Microsoft elzárná a beteg számítógépeket

Az informatikai óriás nem engedné, hogy "egészségügyi vizsgálat" nélkül csatlakozzhassunk a netre.

A Microsoftnak eddig is voltak érdekes ötletei, legtöbbjük az informatikai kalózok elleni küzdelmhez és saját szoftvereinek védelméhez kapcsolódott, de ezek a tervek nagyrészt túlságosan széles teret igényeltek volna a felhasználók magánéletéből.

A legújabb terv arra vonatkozik, hogy ahogy a nagyon beteg embereket is karanténba zárjuk, úgy azokat a számítógépeket sem lenne szabad felengedni a világhálóra, amelyek – persze önhibájukon kívül – bánthatnának más számítógépeket.

A terv az volna, hogy az internethez való csatlakozás előtt minden gépnek át kellene esnie egy ellenőrzésen. A karantén pedig addig lenne fenntartva, amíg az adott gépet meg nem gyógyítják.

Az ötlet több szempontból is érdekes. Egyrészről a nagy operációs rendszerek közül a Windows szenved a leginkább az ilyen problémáktól, másrészről kérdéses, hogy mi történne az olyan “beteg” gépekkel, akik már az ellenőrzés lefuttatására is képtelen. Avagy mekkora problémát jelenthetne, ha hackerek manipulálni tudnák a vizsgálatot és eredményeit.

Arról nem is beszélve, hogy az internet nélkül nehéz manapság segítséghez jutni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik