Tech

Engedélyezi a torrentezést az Apple

A korábbi bittorrentezési tiltás ellenére a napokban átcsúszott egy új alkalmazás, amivel lehetőség nyílik töltögetni.

Az Apple App Boltjában megjelent az IS Drive, amely nemcsak iPhone-ra, de iPod Touchra és iPadre is telepíthető. Az engedélyhez annak fényében jutott hozzá, hogy a teljesen legális ImageShack teljesen legális torrentezési lehetőségének tör utat a mobil okoskütyük világába.

A torrentezés úgynevezett peer-to-peer vagyis két számítógép közvetlen kapcsolatára építő kommunikáción alapul. Az ImageShack esetében, ahol jobb esetben családi fotóalbumok ilyen formában történő megosztásáról van szó, nincs is gond.

Azonban ez a kapcsolódás, illetve mint kiderült, az IS Drive is ennél illegálisabb tevékenységekre is alkalmazhatóak – visszaigazoltan lehet vele csatlakozni olyan torrentoldalakra, mint az IsoHunt vagy a Mininova.

Egy ilyen alkalmazás alááshatná az Apple zenei boltjának forgalmát – persze csak akkor, ha felhasználók ezrei eddig nem ugyanezt csinálták volna számítógépeiken. A Google Voice alkalmazás engedélyezéséhez hasonlóan itt is arról lehet szó, hogy a nyilvánosságra hozott irányelvek mentén már nem lehetett kifogásolnivalót találni a programon.

De az is lehet, hogy az Apple-nek nem esett le, hogy torrentezésre alkalmas szoftverről van szó, mivel – ahogy azt a fejlesztő mondja – sehol a leírásban nincs ez kimondva. Egyszerűen letöltési menedzserként nevezte el, aminek jóval kisebb a negatív konnotációja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik