Tech

Magyarország részt vesz a nemzetközi cybertámadás elleni programban

A cybertámadások kivédését és a felkészültség tesztelését célzó nemzetközi gyakorlatot kezdett az Egyesült Államok és több más ország.

A gyakorlaton részt vesz Magyarország is. A “Cyber-vihar III” nevű gyakorlatban egy szimulált, “nagymértékű” támadást kell elhárítani. Hét amerikai kormányügynökség, 11 amerikai szövetségi állam, 60 magáncég, és az Egyesült Államok 12 szövetségese vesz részt a gyakorlaton – közölte hétfőn Janet Napolitano, amerikai belbiztonsági miniszter.

“Az Egyesült Államok és a szövetségesek komputerhálózatainak biztonsága érdekében szoros együttműködésre van szükség. A mostani gyakorlat lehetőséget ad arra, hogy összehangoljuk a fenyegetések elleni védekezést” – közölte a belbiztonsági miniszter.

Janet Napolitano bejelentése szerint a gyakorlatban Ausztrália, Franciaország, Hollandia, Japán, Kanada, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Svájc, Svédország és Új-Zéland érintett. A belbiztonsági minisztérium által szervezett kétéves gyakorlat az Egyesült Államok Nemzeti Cyberbiztonsági és Kommunikációs Integrációs Központjának (NCCIC) első nagy próbája. A 2009 októberében létrejött központ a Washington közelében lévő Arlingtonban található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik