Tech

Ha fizetnének se… vagy mégis?

A Microsoft le is fizetne minket azért, csak hogy saját keresőjét, a Binget használjuk.

Az informatikai mamut keresője, bár mérhető konkurenciát jelent a Google számára, kevesli felhasználóit, ezért akár anyagilag is jutalmazná azokat, akik átigazolnak hozzá. Ezt az odaszoktatási taktikát ritkán használják az interneten, és valószínűleg ezúttal is visszaüthet.

A Bing rewards rendszerben a regisztrációért és a Bing eszköztár telepítéséért (Explorerre biztosan, de Firefoxra is valószínűleg felrakható) 250 Bing pontot kapunk. 100 Bing pont egyenlővé tehető 100 Microsoft ponttal. Ez utóbbi pedig 1,25 dollárral egyenértékű, ami majdnem 300 forint. A Microsoft pontokat a legkönnyebben az Xbox live vagy a Zune szolgáltatásokon költhetjük el.

Az installálás után azonban nincs vége a fizetésnek. A naponta előre meghatározott keresési célpontok látogatásáért további 6-6, míg a Bing keresésért akár 20 pont is összeszedhető – ez utóbbihoz cirka 100 keresést kell lebonyolítani. Ez egy nap alatt nem tűnik soknak, de néhány hónap alatt többezer pontot lehet összeszedni.

Ez persze kemény munkának tűnik néhány centnyi termék vagy szolgáltatás megkereséséért, de semmi kétség afelől, hogy nagyon hamar fel fognak tűnni a háttérben is futtatható olyan alkalmazások, melyek helyettünk néhány perc alatt letudják “napi adagunkat” anélkül, hogy a Binghez szoknánk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik