Tech

Igazi Star Trek kommunikátor

A Nokia prototípusa pontosan úgy néz ki, mint a filmbeli kommunikátor, ráadásul működik is.

A szemfüles nézők észrevehették, hogy a J.J. Abrams nevéhez fűződő, 2009-es Star Trek filmben a Nokia egy nem túl kecses termékmegjelenítést tudhatott magáénak. (Tisztán látszik a Nokia felirat az ifjú James Kirk retró hatású kocsijának beépített számítógépén.) Az azonban egy kevésbé imert tény, hogy a finn mobil gyártó annak idején létrehozta a kommunikátor működő prototípusát.

A külsőre pontos replika belül egy N76-ost rejt, ráadásul amellett, hogy bármikor telefonálhatunk vele, minden hang és csiripelés, ami a működtetésével jár, eleve rajta van.

Az eredeti Star Trek sorozat legelső része, tehát 1966 óta várja minden keményvonalas rajongó, hogy kezébe vehessen egy igazi, működő, kagylós, sugározz-fel-scottie típusú telefont. A jó hír az, hogy a Nokia vette a fáradságot. A rossz hír az, hogy csak 14 darab létezik belőle világszerte és egyelőre kétséges, hogy piacra dobnák.

Azonban hozzá kell tenni, hogy az újragondolt, modernizált franchise második része már készül, tehát lesz olyan időszak, mikor a világ ismét Star Trek lázban ég és megérheti a nagyközönség elé tárni ezt a gyöngyszemet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik