Tech

Retinamonitor – a nem túl távoli jövő?

AiRScouter névre hallgat a szemüvegre szerelt retinamonitor, ami néhány év múlva a nyilvánosság számára is elérhetővé válhat.

A Brother gyártó cég már több éve fejleszti egy sci-fi-re emlékeztető képernyőjét. Legújabb verzióját nemrég Japánban mutatták be és szerencsére nem felejtették el egy két perces videó formájában megörökíteni.

A szerkezet egyenesen a retinára vetíti a képeket, a használó azonban ezt úgy érzékeli, mintha egy méteres távolságban jelenne meg előtte egy 16 colos képernyő.

A fejlesztők első lépésként ipari környezetben szeretnék kipróbálni terméküket. Véleményük szerint jelentős mértékű időt lehetne megtakarítani azzal, ha akár a kezelési útmutató, akár a központi iroda iránymutatása nem papír alapon, hanem közvetlenül a használó előtt jelenik meg, miközben – adott esetben – végzi a feladatát. A szerkezetet egy kamerával is fel lehet szerelni, így javítva a központ és a helyszíni ember közötti kommunikációt.

Amennyiben az AiRScouter sikeresnek bizonyul ebben a környezetben, a gyártók tömeges árusításba kezdenének, hiszen alkalmazási lehetőségei végtelenek. Az iPhone vagy a számítógép képernyőjének helyettesítésétől a virtuálisan kibővített valóságig bármire használható lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik