Tech

Megjöttek az új HTC-k

A szerdán bemutatott okostelefonok alig hagynak kívánni valót maguk után.

A HTC ismét bebizonyította, hogy ha Android alapú telefonokról van szó, az övéinél jobb telefonokat nem nagyon gyártanak. A Londonban bemutatott két új mobil Android 2.2 (Froyo) operációs rendszerrel kerül a felhasználókhoz – a Desire HD és a Desire Z más-más szempontból megkapó.

A 4,3″ képernyőméretű HTC Desire HD hátoldalán egy 8 megapixeles kamerát találunk, amihez nem egy, hanem egyből két LED-vaku társult, hogy a legrosszabb látási viszonyokon át is HD minőségben tudjunk felvenni. Snapdragon processzorának 1 GHz-es teljesítményét 768MB RAM támasztja alá – belső memóriája másfél gigabyte-ot nyom.

A négy soros QWERTY billentyűzet a HTC Desire Z egyik leglátványosabb eleme, amely lehetővé teszi számára a csupán 3,7 colos képernyő átmérőt. Az alap másfél gigás belső memórián kívül az előzőnél szerényebb telefonnal van dolgunk. Snapdragon chipje 800MHz-re van állítva és kamerája is csak 5 megapixelre képes – bár tegyük hozzá, hogy ugyanúgy képes HD felvételekre, mint erről elnevezett testvére.

Pontos, országokra lebontott indulási dátumokat még nem tudunk, egyelőre annyi biztos, hogy európában és ázsiában október során kerülnek a boltok polcaira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik