Tech

Apple AppStore fejlesztői irányelvek

Bárki fejleszthet mostantól alkalmazást az Apple AppStore számára - de csak ha betartja a játékszabályokat.

Az Apple egy karakteridegen pillanatában bejelentette, hogy mostantól nem úszik az áramlattal szemben, bárki fejleszthet eszközeikre alkalmazásokat, ráadásul a fejlesztők végre megtudhatják, hogy esetleges korábbi programjaikkal mi volt a gond, hiszen az App Store irányelvei nyilvánossá váltak.

Ezek az észzerű, adott esetben jóerkölcsöt védő szabályokon kívül nem meglepő módon az Apple érdekeltségeit is legalább ekkora vehemenciával védelmezik.

Például minden alkalmazást elutasítanak, amely leírásában akár csak említést tesz más mobil-platformról. Nem érdemes tehát megemlíteni, hogy alkalmazásunk Androidon is fut. Ugyanúgy elutasításra kerülnek azok a programok, melyek kezelőfelülete hasonlóságot mutat az Apple saját, gyári alkalmazásainak interfészével, például az AppStore vagy az iTunes bolt.

De találkozhatunk ennél “érdekesebb” szabályokkal is. Így lett tilos olyan alkalmazást készíteni, amely képessé teszi az eszközt gép-, légi- vagy egyéb jármű irányításának átvételére. Bármilyen furcsa, ez arra enged következtetni, hogy valaki már próbálkozott ilyennel, ami egy kicsit ijesztő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik