Tech

Instant Google – gondolatolvasó kereső

Az internetes óriás legújabb fejlesztésében már akkor keresési eredményekhez jutunk, miközben gépeljük a keresendő kifejezéseket.

A Google kiegészítené az amúgy hasznos “keresési javaslat” szolgáltatását, amelyben – míg elkezdtük beírni keresésünket – legördülő menüben javaslatokat ajánlott fel az eddig beírtak alapján a legtöbbet keresett kifejezések közül.

Az új, Instantnak nevezett ötlet lényege az lenne, hogy a Google már azelőtt kikeresné nekünk az általunk – szerinte – keresett dolgokat, mielőtt még egyáltalán el tudnánk mondani neki, hogy mit is keresünk. Amennyire nehézkes körülírni a működést, annyival könnyebb megérteni, ha az ember látja, tapasztalja, miről is van szó. A vállalkozó kedvűek itt próbálkozhatnak.

Amennyiben azok közé a felhasználók közé tartozunk, akik két-három ujjal szoktak pötyögni, a képernyő minden betűre változik. De hogy ez mennyire zavaró, ez nyilván egyéni ízlés kérdése.

A kérdés az, hogy nem volt-e bőven elég az, mikor a Google akkor kezdett el – amúgy is pillanatok alatt – keresni, amikor beírtuk neki, hogy mit szeretnénk. Így kicsit olyan, mintha minden második betűnél a szavunkba próbálna vágni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik