Tech

Augusztusban csatlakozik az ötmillárdodik eszköz az internethez

A következő tíz évben ez a szám megnégyszereződhet.

A felmérést végző cég – az IMS Research – szerint exponenciálisnak tekinthető emelkedést az átlagember számára láthatatlan technológiai változások generálják: a hálózatok fejlesztése egyre több számítógépet követel, a fejlett országok infrastruktúrája mindinkább áttér a számítógépes irányításra.

A nyugati világban a különféle fenyegetettségérzések miatt egyre bővülnek a megfigyelőrendszerek – hazai példa Budapesten az aluljárók kamerázásának friss bevezetése -, emellett szinte mindenhol egyre inkább számítógép-vezérelt rendszerek jönnek létre, például a parkolási cégeknél, hogy csak egyet említsünk.

Ugyanakkor az is fontos, hogy a cég felmérése szerint netes felhasználás motorjai nem a PC-k és a mobil számítógépek, hanem a felfutóban lévő okostelefonok, a táblagépek, az e-olvasók, a digitális kamerák.

Tíz éven belül hatmilliárd netkapcsolatra alkalmas mobiltelefonnal kell számolni. A digitális, szintén netre kapcsolható tévék aránya is megemelkedik. 2020-ra 2,5 milliárd ilyen készülék működhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik