Tech

Bradbury szerint túl sok a mobil

A Yahoonak "pikulát küldött a fülébe". A neves sci-fi író nem híve sem a mobilokna, sem az internetnek.

A kilencven esztendős író, Ray Bradbury szerint: az amerikai elnöknek be kellett volna jelentenie, hogy vissza kell mennünk a Holdra.

Nyilatkozatában hangsúlyozta: sohasem kellett volna elmennünk onnan. A Holdra kell mennünk és kiépítenünk egy bázist, hogy rakétát lőjünk fel Marsra, aztán a Marsra kell mennünk és gyarmatosítanunk a Marsot. Aztán, ha ezt megtettük, örökké fogunk élni.

A Holdra való visszatérést követelő író egyébként távolról sem megszállottja a műszaki kacatoknak.

“Túl sok mobiltelefonunk van. Túl sok internetünk van. Meg kell szabadulnunk ezektől a gépektől. Túl sok gépünk van manapság” – vélekedett.

Nem lelkesedik a webes szolgáltatóktól sem. Még akkor sem, ha azok történetesen az ő könyveit szeretnék elektronikus formában eljuttatni a nagyközönséghez.

“Tavaly három ízben is megkerestek internetes cégek, hogy feltegyék a könyveimet. Az mondtam a Yahoonak, hogy pikulát a fületekbe és menjetek a pokolba!” – mondta a Los Angeles Timesnak Ray Bradbury.

KILENCVEN ÉVES LESZ BRADBURY

A Marsbéli krónikák, a Fahrenheit 451, a Gonosz lélek közeleg és A tetovált ember szerzője augusztus 22-én tölti be a 90. életévét.

Los Angelesben filmvetítések és megemlékezések sorával tisztelegnek az híres alkotó, Amerika egyik legnagyobb álmodójának életműve előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik