Tech

Német szigor a Google-ra

A német hatóságok harcolnak a személyiségi jogokért.

A német hatóságok a személyiségi jogok védelmében sokáig elzárkóztak a Google Street View utcanézegető helyi bevezetése ellen, mivel a Google kamerái többek között az utcán járókelők arcát és az autók rendszámát is lefotografálják az utcakép felvételekor.

A német illetékesek elérték, hogy a képeken megjelenő arcokat és rendszámokat – külön kérés nélkül – még a szolgáltatás megjelenése előtt elhomályosítják.

Az érintettek azt is kérhetik a jövő héttől kezdve, hogy az adatbázisból töröljék a házaik képét. Mint Lena Wagner, a Google szóvivője elmondta: ez a német szabályozás egyedülálló.

A magánélet német védelmezői azonban újabb támadást indítottak, mivel szerintük a nyári szabadságok közepén sokan nem tudják majd eltávolíttatni otthonuk képét a négy hétig rendelkezésre álló ablakból.

Így működik a Google Street View:

A Google Street View Németországban

Az internetes óriás kedden jelentette be, hogy novemberben húsz német városra – köztük Berlinre, Münchenre, Frankfurtra, Hamburgra és Kölnre – is kiterjeszti népszerű Street View-programját, amelyet később szeretne további német városokkal bővíteni.

Az utcanézegetővel már több európai ország számos városában barangolhatnak virtuálisan a netezők, de a szolgáltatás az Egyesült Államok, Japán és Ausztrália egyes területeit is lefedi.

Ajánlott link: Google View

Ajánlott videó

Olvasói sztorik