Tech

Közelebb a mesterséges intelligenciához

Manapság már egyre több szóból értenek a számítógépek.

A számítógép-fejlesztők évtizedeken keresztül mesterséges intelligencia előállítására törekedtek, arra, hogy berendezéseikkel szimulálják az emberi gondolkodást. Az utóbbi években gyors fejlődésen mentek keresztül az olyan gépek, amelyek a maguk módján képesek hallani, beszélni, látni és tanulni.

Tudósok és közgazdások egyöntetűen állítják, hogy a mesterséges intelligencia nemcsak át fogja alakítani az emberek és a gépek közti kommunikáció és együttműködés módját, hanem munkahelyek millióit teszi majd feleslegessé, miközben számos újabbakat hoz létre, és megváltoztatja a munka jellegét és napi rutinját.

A mesterséges intelligencia fejlesztésében a legnagyobb előrehaladás az emberi beszédet megértő számítógépek fejlesztésében következett be a The New York Times riportja szerint.

Az emberek mind gyakrabban szóban, nem pedig kívánságaik begépelésével adnak utasítást mobiltelefonjaiknak; a Google és a Microsoft keresői ma már egyaránt engedelmeskednek az elmondott parancsoknak, és egyre több autóvezető szóban közli autójával, hogy milyen címet találjon meg, illetve hogy milyen zenét kér.

A betegfogadásra, előzetes diagnózis felvételére beszélő szoftvert alkalmazó amerikai orvosok száma az utóbbi három évben több mint háromszorosára, mintegy 150 ezerre nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik