Tech

Milliók olvasnak Kindle-n könyveket

A Kindle készülék a második éve vezeti az Amazon.com eladási listáját.

Erre a készülékre vágynak a legtöbben, ezt ajándékozzák a leggyakrabban és ez kapta a legtöbb ötcsillagos véleményt az Amazon.com összes létező terméke között. A mai napon pedig az Amazon.com bejelentette, hogy a Kindle eladásai a második negyedév minden egyes hónapjában növekedtek mind az előző hónaphoz, mind pedig az egy évvel korábbi azonos hónaphoz képest.

A Hachette kiadó július 6-án bejelentette, hogy James Patterson addig a dátumig bezárólag 1,14 millió e-könyvet értékesített, melyekből 867.881 volt Kindle könyv.

A legsikeresebb Kindle-re kiadott könyvek szerzői között vannak a hazánkban is népszerű bestseller írók pl. Stephenie Meyer, James Patterson és Nora Roberts.

Az olvasók reakciói visszaigazolják a Kindle megalkuvást nem ismerő hozzáállását, ha az olvasás élményéről van szó. A mindössze 10,2 uncia tömegű Kindle akár órákig is kényelmesen kézben tartható, olyan nyomtatott papírszerű monitorral rendelkezik, ami nem terheli meg a szemet még nappali verőfényben sem, akkumulátorainak üzemideje két hét, és a készülék lehetővé teszi az egyszer már megvásárolt könyv olvasását.

Mi a Kindle?

A Kindle és a Kindle DX forradalmian új hordozható dokumentum olvasó készülékek vezeték nélküli kapcsolaton teszik lehetővé könyvek, magazinok, újságok, blogok, személyes dokumentumok letöltését és olvasását nagyfelbontású elektronikus képernyőn, amely megtévesztésig hasonlít a papírra. A készülékek ugyanazt a 3G vezeték nélküli adatátviteli technológiát alkalmazzák, mint a mobiltelefonok, ezért használóinak nem kell állandóan Wi-Fi hotspotra vadásznia. A Kindle a legnépszerűbb cikk az Amazon.com által forgalmazott több millió termék között.

Amazon.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik