Tech

Orosz kézbe kerülhet az Infineon chipgyártó harmada

Az orosz Sistema technológiai konszern erős politikai támogatással befektetőként érdeklődik a német Infineon félvezető áramkör gyártó konszern iránt - írja a Financial Times Deutschland (FTD).

Az FTD értesülése szerint az orosz vállalat 29 százalékos részesedést kíván vásárolni a müncheni chipgyártó vállalatban, az viszont erősen vonakodik beadni a derekát. “Semmiféle tárgyalásokat nem folytatunk a Sistemával” – válaszolta a lap megkeresésére Kay Laudien, a konszern szóvivője.

A lap úgy értesült, hogy Dimitrij Medvegyev orosz elnök és Vlagyimir Putyin kormányfő Angela Merkel kancellárral folytatott megbeszéléseiken nyomatékosan javasolták a Sistema befektetését az Infineonban. Angela Merkel készséggel vállalta a közvetítői szerepet és gazdasági tanácsadóját, Jens Weidmannt bízta meg azzal, hogy járjon el az ügyben. Nyomást azonban nem kíván gyakorolni a német kormány.

Kay Laudien, az Infineon szóvivője azon kívül, hogy leszögezte, semmilyen tárgyalásokat nem folytatnak a kérdésben, az értesülést nem kommentálta. Az FTD viszont egy meg nem nevezett igazgatótanácsi tagot idézve ezt írta: “A Sistema befektetése nem áll az Infineon érdekében, mert korlátozná nyugati terjeszkedési terveit.”

Az Infineon termékportfoliója jelenleg az autóiparban, biztonságtechnikai eszközökben, személyazonossági okmányokban és kártyákban, valamint mobiltelefon készülékekben alkalmazott áramköröket foglal magába. A müncheni vállalat ügyfelei közé tartozik egyebek között az Apple is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik