Tech

A mobilokért indul a Texas Instruments

Hamarosan érkezik az ARM Cortex-A8 alapú processzor a gyártótól.

Úgy tűnik, a processzorfejlesztés, és -verseny területe áttevődött a mobilkészülékek világába, ráadásul nem is olyan egyértelmű a helyzet, mint a számítógépeknél, ahol az Intel a király és az AMD a második.

Az Apple nemrég vette meg az ARM processzorgyártót, amelynek a termékei az iPhone-okban és iPad-okban szolgálnak. Az ezzel kompatilibilis 1GHz-es Qualcomm az Android alapú készülékek esetében kaszál, szinte minden csúcstelefonban ez a chip van, de egyre többször tűnik fel táblagépekben is. Természetesen az Intel sem szeretne lemaradni, ők is fejlesztenek mobil processzort, most pedig a Texas Instruments jelentette be, hogy Cortex-A8-kompatibilis, 1GHz-es, illetve 6 és 800MHz-es, integrált rendszerprocesszort fog gyártani.

A gyártó állítása szerint az új lapkák gyorsabbak és kevesebb energiát igényelnek, mint a Qualcomm termékei. Ráadásul itt nem állnak meg, ősszel már kétmagos, A9-alapú processzorokkal jelentkeznek a piacon – válaszul a nagy vetélytárs 1,5GHz-es, szintén kétmagos ajánlatára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik