Tech

Rászállnak az iMac piacára

Az Acer és a Sony is érintőképernyős, All-in-One gépet mutatott be.

Mintha a nagy hardvergyártók rendszeresen későn ébrednének: ahogy az iPhone-t is csak mostanában érik utol más gyártók készülékei, a sokkal régebbi iMac asztali gépeknek is idén lesz igazi konkurenciája.

Az Acer bejelentette az Aspire Z5710-es gépét, amely egy tavalyi modell felújított verziója. A képernyő 23 colos, 1920×1080 pixeles, FullHD felbontású, immáron multitouch-képességekkel felvértezve. A memória maximális mennyisége 8GB, a processzorok pedig az Intel új, Core i szériájából kerülhetnek a gépbe. A képernyő meghajtásáról integrált Intel, vagy külön NVIDIA videokártya gondoskodhat, emellett jár optikai meghajtó, Bluetooth, kártyaolvasó és tévétuner is a készülékhez, amely Windows 7-tel kapható, 1000 eurótól.

A Sony most egy kisebb gépet jelentett be a korábbi 24 colos mellé. A Vaio J Touch All-In-One PC 21,5 colos monitort kapott, FullHD felbontással és érintésérzékeléssel. A processzorok szintén Intel Core i szériából származhatnak, a memória maximum 8GB, a háttértár pedig 500GB.

A képi megjelenítésről az NVIDIA GeForce 310M gondoskodik, amellyel minden bizonnyal nem lesz gond lejátszani a meghatóba helyezett Blu-Ray filmeket sem. Ebben a gépben is van Bluetooth, WiFi és egy webkamera. Az elegáns készülék 900 dollár körül már előrendelhető, természetesen Windows 7 operációs rendszerrel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik