Tech

Ősszel érkezik a T-könyv

E-könyv olvasóval és könyváruházi szerződéssel jelentkezik a Magyar Telekom.

A cég tavaly decemberben, kísérleti jelleggel már forgalomba hozott egy e-köny olvasót, azonban mobilhálózati csatlakozás és könyváruházi háttér nélkül. A cég, bár adatokat nem árult el, azt mondta, hogy sikeres volt a bevezetés.

Ősszel már egy komolyabb termék jön, a Wizpac txtr, amely egy 6 colos, e-ink kijelzős készülék. A kijelző felbontása 800×600 pixel, amelyen a kép automatikusan tájolódik, ahogy forgatjuk az olvasót. Jár hozzá egy 8 gigabájtos microSD kártya, amelyen akár több ezer könyv tárolható, amelyeket GPRS vagy EDGE kapcsolaton tölthetünk le.

Az áruházi hátteret az eKönyv Magyarország Kft. biztosítja, amely a Bookline és a Líra alapított, kifejezetten elektronikus könyvek forgalmazása. A kínálat még szegényes: összes 51 magyar kiadvány kapható. Természetesen külföldi könyvek sokkal nagyobb számban vannak, azonban így sem közelíti meg az Amazon választékát. Várhatóan a választék már csak az olvasó megjelenése miatt is nőni fog, valamint számos cég tervezi, hogy beszáll az e-könyvek kiadásába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik