Tech

A Lenovo romlik el a legkevésbé

Sokáig az Apple vezette a PC-javítással foglalkozó amerikai Rescuecom megbízhatósági listáját, azonban a Lenovo most átvette a vezetést.

A cég által nyilvánosságra hozott lista arról tanúskodik, hogy szerencsére a gépek megbízhatósága összességében sokat javult az elmúlt időszakban. A felmérésben részt vevő öt gyártó mindegyike javított az összpontszámán, amelyet az egyesült államokbeli piaci részesedés és a beérkezett mintegy 20 ezer hívás elemzésével alakítottak ki.

Az első negyedéves adatok alapján a az első helyezett a Lenovo, amellyel az összes hívás mindössze 0,8 százaléka volt kapcsolatos, miközben a részesedése 4 százalék a piacon. A második az Asus 1 és 4,6 százalékos értékekkel, a harmadik az Apple, a negyedik a Toshiba, az ötödik pedig a HP. Ez utóbbi feleannyi pontot sem szerzett, mint a harmadik helyezett, tehát jócskán le van maradva.

A felmérés legnagyobb hibája, hogy az egyik vezető gyártó, a Dell kimaradt belőle, de így is jól jelzi a PC-k megbízhatóságával kapcsolatos trendeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik