Tech

Steve Jobs: Az iPhone fontosabb volt

A D8 nevű konferencián számos, a céget érintő ügyről nyilatkozott az Apple-vezér.

A legendás vezető nagyon ritkán vesz részt pódium-beszélgetésekben, ez esetben kivételt tett, és a D8 nevű konferencián számos dologról beszélt a céggel kapcsolatban.

Jobs elmondta, hogy sem a Flash-háború, sem a Microsoft megelőzése nem érinti őket túl mélyen. Utóbbiról annyit mondott, hogy “nem érdekes igazából”, míg az előbbivel kapcsolatban vázolta a döntés hátterét. “Mindenre nincs kapacitásunk, így el kellett döntenünk, hogy melyik technológiát támogatjuk. Úgy döntöttünk, hogy azt, amelyik felfelé megy. Azért mentünk bele a harcba, mert a legjobb termékeket akarjuk csinálni és az, hogy átlagosan 3 másodpercenként eldunk egy iPad-ot, minket igazol.”

Az Apple vezetője elmesélte, hogy már az iPhone előtt foglalkoztak a táblagépek ötletével, de kiderült, hogy a telefon a fontosabb, így azzal jöttek ki előbb. Ennek kapcsán beszélt az ellopott prototípusról is. Bár sokan mondták neki, hogy hagyja a fenébe az egészet, úgy vélte, az lett volna a legrosszabb, ugyanis ez gyökeresen szembenáll mindazzal, amit ő képvisel.

Beszélt az iPad/iPhone párosról, mint platformról is. Elismerte, hogy lemaradásban vannak a felhőalapú szinkronizáció bevezetésével, de már dolgoznak rajta. A játékokról pedig azt mondta, hogy megdöbbenti, milyen minőségű termékek jelennek meg a mobilkészülékeikre, szerinte számos szoftver felveszi a versenyt a konzolos játékokkal is, amelyek 30-40 dollárba kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik