Tech

Fizetős lett a The Times online

Egy hónapos próbaidőszak után napi egy, vagy heti két fontot kell leszurkolnia annak, aki olvasni szeretné a brit The Times online verzióját.

A News International, a Times tulajdonosa azt ígéri, hogy az előfizetők a megújult oldalon “hozzáférhetnek a díjnyertes újságírásunkhoz és az olyan új digitális funkciókhoz, amelyek egy új szintet jelentenek a hírellátásban és az újságírókkal való interaktív kommunikációban” – mondta el James Harding, az újság főszerkesztője.

Nemcsak a napilap, hanem annak vasárnapi verziója, a Sunday Times is pénzért lesz látogatható a jövőben. Aki szeretné a lapokat olvasni, annak a jövőben napi egy fontot, vagy heti kettőt kell kifizetnie, cserébe kap még egy kis extrát is: az újságok nyomtatott változatát egy hétig.

A Financial Times cikkében arra figyelmeztet, hogy a Times akár olvasói 90%-át is elveszítheti. Mindezt egy, a napokban megjelent közvélemény-kutatásra alapozza. A majd 1600 ember megkérdezésével zajlott kutatás eredménye szerint az a válaszadók több, mint 90%-a nem szeretne fizetni az online tartalomért. Ha már mindenképpen fizetni kell, akkor a megkérdezettek inkább a BBC-ért fizetnének, a válaszadók mindössze 9%-a fizetne csak elő a Times Online-ra.

Harding szerint “Ideje, hogy ne adjuk csak úgy az újságírásunkat”. A Times vezetői szerint a hatalmas látogatottságesést majd kompenzálja az előfizetésekből befolyó összeg.

Más kiadók, mint például a Daily Mail tulajdonosai szerint amíg más oldalak, mint a BBC, ingyen elérhetők, addig az emberek nem fognak fizetni az általános hírtartalmakért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik