Tech

BlackBerry táblagép?

Céges belső források azt állítják, hogy a RIM, nem akarván lemaradni a hullámról, egy 8,9 colos táblagépet készít.

A BGR blogon megjelent hír szerint a cég elszánta magát, hogy megjelenik a piacon egy tablettel, amely azonban különbözik a többi terméktől annyiban, hogy a “mobile companion” címkét aggatták rá, ami magyarul azokat a mobil-kiegészítőket fedi, amelyek önmagukban is működőképesek, de a teljes funkcionalitáshoz szükséges a telefonkészülék is.

Az erősen szkeptikus cikk szerint a készülék 8,9 colos, multimédiára kihegyezett táblagép lesz, amely azonban nem rendelkezik saját mobilvevővel, hanem Bluetooth segítségével a telefonon keresztül, vagy WiFi-n éri el az internetet. A készülék elvileg decemberben jelenik meg, azonban a mérnökök dolgoznak rajta, hogy akár korábban is elkészülhessen.

Természetesen árról, processzorról, funkciókról még semmi hír, az egyetlen különlegesség az, hogy a RIM korábban is dolgozott már egy táblagépen, amely azonban fekete-fehér volt és valószínűleg a Kindle e-book olvasó konkurenciájának szánták.

A RIM nem az első lenne, aki ilyen készüléket jelent be, a Palm is megpróbálkozott egy szub-notebookkal, Foleo néven, de végül el sem kezdték gyártani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik