Tech

Készpénz, kártya, PayPal?

Az eBay kiterjesztené a PayPal fizetési lehetőségeket az online világon kívülre.

John Donahoe, az eBay vezérigazgatója a címben jelzett példával érzékeltette, hogy cége bőven lát még fantáziát a PayPal fizetési rendszer fejlesztésében.

A PayPal, amely a legnagyobb ilyen pénzközvetítő rendszer, azért tudott sikeres lenni, mert a folyamatban részt vevő mindkét félnek hasznos. Az eladónak azért, mert így nem kell egyedileg intéznie a pénzügyeit, nincsenek inkompatibilitásai gondjai, a vevőnek meg azért, mert rendkívül biztonságos: a kártyaszámát nem egy ismeretlennek adja meg, hanem egy olyan szolgáltatásnak, amely mögött a hatalmas eBay áll.

A pénzközvetítő rendszert ma alapvetően internetes tranzakcióknál használják, mint webáruházakból való vásárlás, akuciózás, illetve kedvelt eszköze a szoftverfejlesztőknek is. Ez utóbbiak már majdnem 30 000 olyan alkalmazást készítettek, amelyekben a fizetési rendszert a PayPal szolgáltatja és ezek között számos mobil-alkalmazás van.

Innen csak egy lépés, hogy egy étteremben, azok után, hogy az ő alkalmazásukkal foglaltunk asztalt, később a beépített PayPal rendszerrel fizessük is ki a számlát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik