Tech

Az SAP felvette a kesztyűt

Az elmúlt 6 évben az Oracle mintegy 40 milliárd dollárt költött arra, hogy benyomakodhasson az SAP piacára, a német cég azonban felveszi a kesztyűt.

A Sybase megvásárlása, amely leginkább az azonos nevű SQL adatbázisáról híres, az első jelentős lépés az SAP-t irányító kettőstől, Bill McDermott-tól és Jim Hagemann Snabe-től, akik februárban vették át a hirtelen lemondott Leo Apotheker helyét.

A német, vállalatirányítási-rendszereket (ERP) gyártó cég legutóbbi komoly akvizíciója még 2008-ban történt , amikor megvásárolták a Business Objects nevű céget mintegy 6,8 milliárd dollárért. A mostani ügylet megközelíti ezt a nagyságrendet, a Sybase 5,8 milliárd dollárjába került a vállalatnak.

Az Oracle, amely az adatbáziskezelők piacán 40 százalékos részesedéssel rendelkezik, számos olyan lépést tett a közelmúltban, amellyel az ERP piacon igyekszik növelni a szerepét. Mindeközben nemrég megvásárolták a világ egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú adatbázisát, a MySQL-t.

Az SAP a Sybase megvásárlásával azt biztosította, hogy semmiképp ne kelljen függniük az Oracle-től, immáron nekik is van saját adatbáziskezelőjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik