Tech

OTP: adathalászok célpontja

Egy friss hazai biztonsági jelentés szerint a legtöbb gondot a hamis antivírus-programok jelentik még mindig, de a bűnözők az OTP-t sem kímélik.

A napokban számtalan címzett kapott hamis levelet az OTP nevében, amelyek arra próbálják rávenni a címzetteket, hogy adják meg nevüket és jelszavukat. Az ilyen típusú adathalász levelek szerencsére még mindig angolul, vagy nagyon rossz magyarsággal érkezniek, így nem könnyű nekik bedőlni, de az óvatosság sosem árt.

“Az angol nyelvű, ‘otpbank.hu account notification’ (ügyfélfiók értesítés) tárgyú, vírust tartalmazó levelet az OTP nevét felhasználva küldték el több száz postafiókba. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy semmilyen módon ne reagáljanak a szövegre, és kérjük, a leveleket töröljék” – figyelmeztetett honlapján a pénzintézet, hozzátéve: az OTP soha nem kér e-mailben ügyféladatokat. “Nem célzottan az OTP elleni támadásról van szó” – hangsúlyozza Szappanos Gábor, az OTP illetékese. “Az ‘account notification’ kifejezés elé mindig az aktuális címzett domain-nevét szúrják be a bűnözők. Az ilyen típusú, trójai kártevőt hordozó levelek áprilisban több hullámban árasztották el a világhálót.”

Ajánlott linkek:

OTP-seket támadtak az adathalászok (Technet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik