Tech

Kínában nincs helye az anonimitásnak

A névtelen online hozzászólások lehetőségének megszüntetésére készülnek Kínában az interneten terjedő "káros információk" kiszűrése érdekében.
Kapcsolódó cikkek

Az internet kiterjedtebb szabályozását sürgető Vang Csen (Wang Chen), az államtanács információs irodájának igazgatója azt mondta, meg kell szigorítani a világhálón terjedő “káros információk” kiszűrését, hogy megakadályozzák a határon túli ellenséges erők beszivárgását az országba. Vang megerősítette, hogy a legnagyobb internetes híroldalak és üzleti portálok már eleget tettek a kívánalomnak, és megszüntették a név nélküli kommentek, hozzászólások lehetőségét.

Vang – most először – a nyilvánosság előtt megerősítette, hogy a legnagyobb internetes híroldalak és üzleti portálok már eleget tettek a kívánalomnak, és megszüntették a név nélküli kommentek, hozzászólások lehetőségét, de a szabályt a többi népszerű fórumra is kiterjesztik.

Kínában tavaly több mint 5500 olyan embert vettek őrizetbe, akiket online pornó, szerencsejáték, csalás bűncselekményének elkövetésével gyanúsítanak – tájékoztatott Vang, és hangsúlyozta, hogy fokozni akarják az online bűnözés elleni fellépést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik