Tech

Átalakul a Magyar Telekom

Átalakítja szervezetét a Magyar Telekom Nyrt., s ennek jegyében egyebek mellett közös megegyezéssel távozik a cégtől április végén Winkler János vezérigazgató-helyettes.

A társaság szerdai közleménye szerint a lakossági szolgáltatások üzletágat a távozó vezető helyett a szervezeti változások hatálybalépéséig, 2010. július 1-jéig Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója irányítja.

A változások erősítik a marketing, az értékesítés és a technológiai területek közötti együttműködést, és lehetővé teszik, hogy a társaság hagyományos vezetékes és mobil szolgáltatóból egy innovatív, a kikapcsolódás élményét nyújtó kommunikációs és információs szolgáltatóvá váljon.

Ennek érdekében a cég létrehozza a lakossági piacot érintő termékfejlesztés, kommunikáció, piackutatás és márkastratégia irányítására a marketing vezérigazgató-helyettesi pozíciót, amit Király István, a vállalati szolgáltatások üzletágának marketing igazgatója tölt majd be.

Létrehozzák az értékesítési vezérigazgató-helyettesi, illetve a jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciót is: ez utóbbit Máthé Balázs tölti be, aki jelenleg a cég jogi igazgatója.

Az új vezérigazgató-helyettesek tagjai lesznek a Magyar Telekom ügyvezető bizottságának is. További változás, hogy Pataki Róbert stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes irányítási területe kibővül a társaság nagykereskedelmi tevékenységének felügyeletével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik