Tech

StartlapTV a Panasonictól is

Számos újdonságot mutatott be a Panasonic magyar képviselete, köztük 3D-s tévékészülékeket és Blu-Ray lejátszókat, valamint tartalmi együttműködést a StartlapTV-vel.

A Budapesten tartott bemutató során a cég fellebbentette a fátylat a legújabb termékeiről. Először a legújabb, 3 dimenziós filmeket is megmutatni képes televíziókészülékek voltak soron. Az 50 és 65 colos készülékek az általánostól eltérően nem LCD, hanem plazma technológiával készültek. Ennek köszönhetően mentesek az “áthallás” jelenségétől, amelynek során ott marad az előző képkocka szellemképe, zavarva a film élvezetét. Természetesen az élményhez szemüveg is szükséges, amelyeket a készülékek mellé csomagolnak.

Miután itthon nincs és a nagyvilágban is kevés 3D tévéadás van, így nem árt egy, a térhatású filmeket lejátszani képes Blu-Ray lejátszó a tévé mellé, erre a DMP-BDT3000 névre hallgató modellt ajánlja a gyártó. Bemutatásra kerültek még hagyományos BD-lejátszók is, amelyeknek különlegessége a gyors filmindítás, illetve láthatott a közönség hordozható modellt is.

A sajtótájékoztatón a Panasonic kiemelte, hogy alapvető fontosságú számára az “intelligens rendszerbővítés”: ez alatt értendő a WiFi-kapcsolat, az SD-kártyaolvasó, az iPod támogatás, vagy a belső HDD megléte. Március 1-től az összes Viera Cast-képes készüléken elérhető lesz a StartlapTV tartalma, amely a Sanoma Budapest által készített közéleti, bulvár, autós és életmód témájú videókból áll. Emellett megtekinthetők a YouTube-tartalmak is, valamint az Eurosport adása. Mindezek élvezetéhez egy dolog szükséges: legalább 2 Mbit/s-os internetkapcsolat. Júniustól már nemcsak videók, hanem a Skype szolgáltatása is elérhető lesz, így a külön megvásárolható kamera segítségével már videotelefonálni is lehet majd a tévével.

Ajánlott linkek:

Akcióban a 3D TV, az epilátor és az arcköszörű (Technet.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik