Tudomány

Szivárványba öltözött az internet

rainbow-net (Array)
rainbow-net (Array)

Multinacionális cégek, hírportálok, közösségi oldalak, politikusok és magánemberek ünneplik az interneten, hogy egész Amerikában törvényes lett a melegházasság.

Harmincnyolc évvel azután, hogy Gilbert Baker képzőművész és melegjogi aktivista megtervezte a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű emberek egyenjogúságáért küzdő szervezetek világszerte ismertté vált jelképét, a ma már a MoMa gyűjteményében őrzött rainbow flaget, szivárványszínbe borult az internet.

Multinacionális cégek, hírügynökségek, internetes lapok, politikusok és persze magánemberek ünneplik, hogy az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága csütörtökön, történelmi jelentőségű ítéletében kimondta, hogy az amerikai alkotmány az egész ország területén elismeri az azonos nemű emberek házasságát.

A Google egy, a jeles alkalomra készített YouTube-videóval ünnepelte a döntést:

A keresőcég a azoknak is kedveskedett egy kis meglepetéssel, akik rákeresnek a „gay marriage” kifejezésre:

A nagy polgárjogi összeborulásból természetesen a Facebook sem maradhatott ki. A közösségi oldal fejlesztői gyorsan összedobtak egy eszközt, amellyel bárki kedvére „szivárványosíthatja” a profilképét. A Twitter is csatlakozott az ünnepléshez: a mikroblog-szolgáltató saját logóját színezte át, és a #LoveWins hashtag alatt posztolók bejegyzéseit is feldíszítette egy apró, szivárványszínű szívvel.

Hillary Clinton demokratapárti elnökjelölt, a 2016-as amerikai elnökválasztás nagy favoritja így ünnepelte az ítéletet:

Természetesen a Fehér Ház is megemlékezett a döntésről, Obama elnök hivatala a Facebook-profilképét változtatta meg:

Számos világcég is beszállt a buliba:

 

És persze hírügynökségek, hírportálok is:

Huffington Post:

Medium:

Mashable:

BuzzFeed:

TechCrunch:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik