Tudomány

Divatosak lettek az antiszociális alkalmazások

Egyre nagyobb az érdeklődés azok iránt az appok iránt, amelyek segítségével könnyedén elkerülhetjük a nem kívánt véletlenszerű találkozásokat. Kicsit antiszociális, de az idő pénz.

A Cloack lényege, hogy inkognitó módban tudod használni az Instagrammot és a Foursquare-t, így ismerőseid nem látnak, te viszont tudod, hogy melyikük mennyire van közel hozzád. Főként az exek és a főnökök elkerülésére tudjuk ajánlani, de ez nyilván egyénfüggő. Egyelőre csak Appstore-ban érhető el.

A Split elvileg a legtöbb közösségi oldalról gyűjti az adatokat, a valóságban főként az Instagrammról és a Foursquare-ről. Ugyan az a lényege, mint a Cloack-nak, azzal a kiegészítéssel, hogy pittyeg, ha valaki közelít felénk, és megmutatja, hogy merre tudunk meglógni előle. Azt is jelzi, hogy ki kivel bandázik, így két legyet üthetünk egy csapásra. Appstoreból és Google Playről is letölthető.

A kissé durva nevű Hell Is Other People (a pokol a másik ember) alkalmazás a Foursquare geolokációs adatait használja arra, hogy figyelmeztessen, ha túl közel van hozzád a nem kívánt személy és ajánl egy biztonsági zónát, ahol nagy valószínűség szerint nem fogsz belebotlani senkibe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik