Tudomány

Bünteti a káromkodást az új játékkonzol

xbox (xbox)
xbox (xbox)

Megbünteti az Xbox One, a Microsoft új videojáték-konzolja a játékosokat, ha csúnyán beszélnek a sportjátékok közben – számol be a jelenségről az IGN.

Mint kiderült, az egyik legnépszerűbb kosárlabdaprogram, az NBA 2K14 technikai faulttal honorálja, ha valaki meccs közben káromkodik. A portál szerint a FIFA 14 focijáték esetében is szankcióra számíthatnak a gamerek, ha megfeledkeznek a sportszerű nyelvezetről.

Egy konkrét NBA 2K14-es esetet már videón is rögzített az egyik játékos. „Az Isten verje meg!” – mondja a felvételen, majd durván kommentálja a meccsszituációt, amire válaszul a virtuális bíró büntetőt ítél az ellenfelének.

A felhasználók szövegelését egyébként az Xbox One mozgásérzékelővel és beszédfelismerővel ellátott kiegészítője, a Kinect dekódolja. Ezt eredetileg arra tervezték, hogy parancsszavakkal, könnyebben lehessen irányítani a Microsoft konzolját.

A szabadszájú játékosokat ismerve nem lepődnénk meg azon, ha a szokatlan új funkció nem a szórakozás örömét, hanem csak rengeteg bosszúságot okozna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik