Tudomány

170 éves embert akar a Google

oreg(1)(960x640).jpg (öreg)
oreg(1)(960x640).jpg (öreg)

Hihetetlennek tűnik az internetes óriás legújabb projektje.

Bár a vállalat alapítói eredetileg “csak” a világháló leghatékonyabb keresőjét akarták létrehozni, a Google mára már rég kinőtte az online szolgáltatások világát – gondoljunk csak az okosszemüvegre vagy az önműködő autóra. Az internetes óriás széles érdeklődési körét bizonyítja, hogy átlagosan heti egy céget vásárol fel, azonban a legújabb beruházás messze túllép a klasszikus értelemben vett technológiai fejlesztésen.

A cél az emberi élet meghosszabbítása, méghozzá 20-100 évvel – a megvalósítás pedig a California Life Company, röviden a Calico feladata lesz. Őrültségnek tűnhet, pedig az elmúlt évszázadban “amúgy is” 20 évvel hosszabb lett a várható élettartam: a ma született csecsemőknél már nem lesz kivételes, ha elérik a százéves kort.

Persze a legújabb leányvállalat létrehozása csak részben köszönhető az alapítók filantróp hozzáállásának. A beruházás hosszútávú, de mindenképp megtérülhet, hiszen a regeneratív orvostudomány már ma is egy 1,6 milliárd dolláros iparág.

Más kérdés, hogy az ilyen hosszú élet milyen társadalmi-gazdasági problémákat vet fel. Például mi lesz az új nyugdíjkorhatár? 142 év?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik