Szórakozás

Bill Murray Magyarországra jött: cigányzenére vágyott és kipróbálta az Unicumot

Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Több magyar fogást is megkóstolt ittléte alatt.

Bill Murray pár napot Magyarországon töltött. Nem munkaügyben érkezett, egy régi barátját látogatta meg, aki 35 éve a limuzinsofőrje volt, most pedig Tökölön él.

Régóta mondtam neki, hogy egyszer meglátogatom Magyarországon, és most, hogy Németországban forgattam, úgy gondoltam, ideje beváltani az ígéretemet

nyilatkozta a Blikknek a színész, aki a lapnak azt is elmondta: nagyon jól érzi magát itt, csodálatosnak tartja az országot. Először jár hazánkban, sok időt töltött vidéken, de Budapestet is megnézte, ahol egy borfesztiválon is voltak.

Vitathatatlanul gyönyörű ez a város. Kis nehézséget okozott, hogy cigányzenét találjunk, de ma este újra megpróbáljuk, vagy csak cigányzenészeket hívunk a házhoz

– mondta Murray.

Amikor a pálinkáról kérdezték, ő inkább egy másik hungarikumot, az egyik leghíresebb magyar gyomorkeserűt említette meg.

Még sosem ittam Unicumot, és nagyon tetszett, mert szinte teljesen lenyugtatott. A fejembe szállt és azt mondta: »Shhh!« Tetszett, szükségem volt rá. Jól hatott rám az Unicum.

A barátai elmesélték, az amerikai színészt kifejezetten a magyar ételek érdeklik. Két napja cigánypecsenyét ebédelt, most pedig a csirkepaprikást hajkurássza, amit mindenképpen meg akar kóstolni. Elmondásuk szerint semmiféle sztárallűrje nincs.

„Képzeljék el, hogy ez a pasas még életében nem szedett fáról cseresznyét, most, a mi kertünkben csinálta először, és úgy ette, hogy mindene csupa cseresznyelé lett” – mondta el vendéglátója, Michael Stenger.

Murray szombaton érkezett és kedden utazik tovább Görögországba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik