Szórakozás

Kóbortyúk-horda terrorizál egy angol falut

deepblue4you / Getty Images
deepblue4you / Getty Images
Pattanásig feszült a helyzet nagyjából száz kóbor baromfi miatt egy korábban békés angol faluban. A helyiek szerint a szabadon garázdálkodó szárnyasok tönkre teszik a kertjeiket és nem hagyják őket aludni.

Pokolivá vált egy egykor békés, csendes angol falu élete egy csapat kóbor csirke miatt. Sok elkeseredett helyi legalábbis így éli meg – írja a Guardian című brit lap.

A norfolki Snettishamben, egy erdős területen, teljesen szabadon él nagyjából száz baromfi. Senki sem tudja, kié a kérdéses terület, vagy ki a szárnyasok tulajdonosa, csak az biztos, hogy a madarak az utóbbi időben nagyon elszaporodtak és egyre gyakrabban járnak be portyázni a faluba, ahol mindent kikapirgálnak a gondosan ápolt kertekből.

A helyzetet nehezíti, hogy egyre több kiránduló érkezik a csirkék erdejébe, ennivalót szórnak szét a madaraknak, ami a környékre vonzza a patkányokat. Emiatt több esetben alakult már konfliktus a helyiek és a látogatók között.

A 48 éves Ben King, aki a csirkék fészkelőhelyéhez legközelebb eső utcában lakik azt mondja, egy ideje már nem tud füldugó nélkül aludni a folyamatos kárálás miatt.

A 43 éves Graeme McQuade, aki tizennyolc hónapja költözött ugyanabba az utcába Cambridge-ből viszont azt mondja, neki nincs problémája a csirkékkel, noha amikor megvette a házát nem tudott az erdőben elő barmfihordáról, ahogy arról sem, hogy a csirkék rend szerint hajnali négykor ébrednek. Szerinte a vadon élő háziszárnyasok csak hozzátesznek a település falusi bájához.

A háborgó helyiek az egyházközségi tanácshoz fordultak, a tanács pedig a baromfik eltávolítását fontolgatja. A legnagyobb problémát abban látják, hogy sokan válogatás nélkül, mindenféle ételt szétszórnak az erdőben, ezzel odavonzzák a rágcsálókat, ami közegészségügyi problémákat okozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik