Szórakozás

Egy 82 éves nő feltekert a Tour de France legendás hegyére, hogy pénzt gyűjtsön Gázának

Photo and Co / Getty Images
Photo and Co / Getty Images
Feltekert a profi versenyzőket is rendre próbára tévő Mont Ventoux csúcsára egy 82 éves londoni nő. Anne Jones azért birkózott meg a kegyetlen heggyel, hogy adományokat gyűjtsön egy Gázát támogató szervezetnek.

Jégesővel, esővel és köddel is meg kellett birkóznia a lewishami Anne Jonesnak, amikor kerékpárjával feltekert a francia kerékpáros körverseny, a Tour de France egyik leghírhedtebb hegyére a Mont Ventoux-ra – írja a BBC.

A 82 éves nő nagyjából hat óra alatt tette meg a 20 kilométeres utat az 1910 méteres magasságban lévő csúcsig. Jones jótékonyságból vágott neki az embert próbáló kihívásnak: Amos Trust nevű szervezet gázát segítő programja számára gyűjtött adományokat. Közel 13 ezer fontot (majdnem 6 millió forintot) sikerült összeszednie.

A hat unokával büszkélkedő Jones azt mondja, nagyon örül, hogy sikerült teljesítenie a kihívást és reméli, kicsit megváltoztatja az emberek hozzáállását az öregséghez.

„Sokan azt gondolják, ha ember túl van a 65-ön, sok dologra már nem képes. Az én üzenetem az, dehogynem képes.”

Jones, aki korábban Indiában és Romániában is önkénteskedett, jelenleg Calais-ben dolgozik önkéntesként, ahol angolul tanítja a menekülteket és megvarrja a szakadt ruháikat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik