Szórakozás

Schell Judit a pályaelhagyásról: Folyamatosan gondolkodom rajta

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
A színészkedni vágyó fiataloknak is azt szokta tanácsolni, hogy jobb, ha több lábon állnak.

Az Adom a napom csütörtöki streamjében Schell Judit napját követhették figyelemmel a nézők. Az élő közvetítés alatt a stáb arról is kérdezte a színésznőt, gondolkodott-e valaha pályaelhagyáson, mire a következőket felelte:

Folyamatosan. Persze, már sok évvel ezelőtt is. Először talán akkor, amikor egyéves volt Boldi, vagy 8 hónapos, akkor akartam először elmenni külföldre egy évre kiszakadni. Akkor nem sikerült, aztán eltelt még egy pár év, a Thália előtt, a Nemzeti végén is úgy gondoltam, hogy lehet, hogy valami másba kellene belekezdeni

fogalmazott Schell, aki mint mondja, a sikerei ellenére motoszkált benne az érzés, miszerint fontos, hogy ne csak egy dolog legyen, amihez az ember ért.

A Covidnál ez ki is derült nagyon sok embernél, a mi szakmánknál is, hogy ez nem minden esetben tud működni, vagy van az a helyzet, amikor jól jött volna egy másik láb sokaknak. (…) Volt bennem ez sokszor, hogy mi máshoz értenék? És aztán rájöttem, hogy semmihez gyakorlatilag, és a színészek többsége rájött a Covid alatt, hogy semmihez nem ért.

A téma kapcsán hozzátette, hogy amikor színészi pályára vágyó fiatalok tanácsért fordulnak hozzá, nekik is elsőként szokta azt mondani, hogy legyen másik szakmájuk is, meglátásai szerint ugyanis a színészet kiszámíthatatlan, és egyre inkább az lesz. Hangsúlyozta, erre amiatt is szükség lehet, ha esetleg az embert eléri a kiégés, de jöhet akár vírus, világválság vagy bezárhatják a színházat is, ahol dolgozik, így jobbnak látja, ha valaki több lábon áll.

Ami a világ változásait illeti, Schell azt is elmondta a műsorban, hogy szerinte a mesterséges intelligencia idővel kiválthatja a filmes színészek munkáját, ám úgy véli, a színházi jelenlétet nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik