Szórakozás

12 órás tanítási napot szeretne bevezetni egy londoni iskolaigazgató

Szerinte ez lehet a megoldás a gyerekek telefonfüggőségének kezelésére.

Egy londoni iskola igazgatója 12 órás tanítási napot tervez bevezetni, hogy ezzel csökkentse a gyerekek telefonfüggőségét és megóvja őket a cyberbullyingtól – írja a Daily Mail.

A Notting Hillben található katolikus iskolában már most is tilos a telefonálás, azonban a további intézkedések azt szolgálnák, hogy a diákok hazaérve se tudjanak az interneten lógni – tekintve, hogy a napjukból nem igazán maradna olyan idő, amit nem az iskolában vagy alvással töltenek. A gyerekeknek már reggel hétre az iskolába kellene érniük, és délutánonként kidobós-, kosárlabda-, művészeti-, dráma- és főzőórákon vennének részt, mielőtt este hétkor elhagyhatnák az épületet.

A 42 éves Andrew O’Neill maga is három gyermek apja, akik nem tölthetnek le közösségi média alkalmazásokat a telefonjaikra, valamint nyomkövető van az eszközeikre telepítve. Az igazgató azt mondta, a diákoktól lefoglalt készülékeken „a legsokkolóbb dolgokat” találta, amiket valaha látott – köztük zsaroló üzenetekkel, és azzal a jelenséggel, mikor a tanulók másnak adták ki magukat, hogy megalázzák egy társukat.

A tanárt az is aggasztja, hogy a gyerekek egyre kevésbé tudnak szemkontaktust tartani, beszélgetést folytatni, és a való életben való barátkozás helyett inkább más országokban élőkkel játszanak online játékokat, akár a kora reggeli órákig.

Hosszú távú problémát kell megoldanunk. Ha nem tesszük ezt meg, akkor generációs problémánk lesz a munkahelyeken és a társadalomban.

– tette hozzá O’Neill, aki szerint a szülők felelőssége is, hogy megóvják gyermekeit az internet káros hatásaitól.

A javaslat azután történt, hogy egy másik angliai iskolában elkezdtek használni olyan mágneses tasakokat, amelyekbe a diákoknak reggelente be kell tenniük a telefonjaikat, amiket csak a délutáni távozáskor tudnak kinyitni. Az intézmény arról számolt be, hogy a rendszer januári bevezetése óta 40 százalékkal csökkent az iskolai büntetések száma és 25 százalékkal a lógások száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik