Szórakozás

Pálmalevelekből kirakott felirat mentette meg a hajótöröttek életét

U. S. Coast Guard
U. S. Coast Guard
Három embert mentett ki egy kis lakatlan szigetről az amerikai partiőrség Mikronéziában. A hajótöröttek annak köszönhetik megmenekülésüket, hogy pálmalevelekből hatalmas feliratot raktak ki a parton.

Három férfi húsvét vasárnap indult útnak egy kis hajóval a mikronéziai Polowat korallzátonyról. Miután nem tértek haza, unokahúguk bejelentette az eltűnésüket – írja a Sky News.

A keresőcsapatoknak hatalmas, apró szigetekkel megszórt területet kellett átkutatniuk. Április 8-án az amerikai partiőrség repülőgépéről észrevettek egy pálmalevelekből kirakott „HELP” (segítség) feliratot, a lakatlan Polowat korallzátony partján.

U. S. Coast Guard

Miután egy repülőgépről vizet, élelmet, valamit felszerelést, többek között rádiókat dobtak le a szigetre, a mentőcsapatoknak sikerült kapcsolatba lépniük a hajótöröttekkel. Elmondták, hogy a körülményekhez képest jól vannak, az elmúlt hetet kókuszdiókon élték túl. Másnap egy hajóval kimentették a férfiakat a szigetről.

Nem először történt hasonló eset a térségben: 2020-ban szintén három hajótöröttet mentett ki az ausztrál haditengerészet a Pikelot zátonyról. Ők hatalmas „SOS” feliratot készítettek pálmalevelekből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik