Szórakozás

Nem kapta meg a munkát, mert nem sminkelte ki magát az állásinterjúra

Pedig Melissa szerint nagyon jól teljesített a beszélgetésen.

Melissa Weaver beadta a jelentkezését egy technológiai cég HR-osztályán meghirdetett pozícióra, be is hívták beszélgetésre, de végül nem kapta meg a munkát, arra hivatkozva, hogy nem tett meg mindent az állásért – írja a Mirror.

A 30 éves, New Yorkban élő nő egy TikTok-videóban mondta el, hogy az interjúra nem sminkelte ki magát, szerinte ezért nem vették fel.

@_melissaweaver Does wearing make up to work make a difference? #work #corporate #career #interview #job #jobsearch #makeup #jobinterview #opinion #advice #women ♬ original sound - Melissa

A nő emlékeztetett, hogy bár az Egyesült Államokban illegális az életkor, faj, nem, vallás vagy szexualitás alapján történő megkülönböztetés az állásinterjúkon, de szerinte a munkáltatók mindig a megjelenés alapján döntenek.

Melissa azt mondta, nagyszerű interjúja volt a techcégnél, ráadásul csinosan öltözött fel, de nem sminkelt, mivel irritálja a szemét és a bőrét. Mivel érzése szerint jó benyomást keltett, megpróbálta megtudni, hogy miért nem kapta meg az állást. Ekkor mondták el neki, hogy az elmaradt makeup miatt a felvételiztető úgy érezte, hogy nem tett meg mindent az állásért.

A videóját már több mint 820 ezerszer nézték meg, a követői szinte egy emberként háborodtak fel a történteken. Sokan igazolva látták, hogy a szépség előnyt jelent egy munkánál, mások arra biztatták, hogy perelje be a céget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik