Szórakozás

Az édesanya az „átkozott” terhességi sóvárgását tette felelőssé azért, hogy kisfia farkasember-szindrómával született

A kisfiú egész testét szőr borítja egy igen ritka rendellenességnek köszönhetően.

Egy Fülöp-szigeteken élő gyermek farkasember-szindrómával született, és édesanyja úgy gondolta, ez a terhessége alatti sóvárgásának köszönhető – írja a Sun.

Jaren Gamongan fekete hajjal és egész testét beborító szőrzettel jött világra, és szülei hiába vágták le a haját, az csak még hosszabbra és erőteljesebbre nőtt vissza.

A kétéves kisfiú nagyon vidám és játékos, de amint melegebbre fordul az idő, viszkető kiütések kínozzák. Az édesanya egy ideig magát hibáztatta fia állapota miatt, és úgy hitte, a betegség hátterében egy átok áll: mikor terhes volt Jarennel, megevett egy vadmacskát, ami a régióban, ahol élnek, egzotikus ételnek számít.

Nemrég végül elvitte a gyermekét egy szakorvoshoz, aki megállapította, hogy szó sincs fekete mágiáról, hanem Jaren farkasember-szindrómától szenved – amely betegség mindössze egy milliárdból egy embert érinthet, tekintve, hogy a középkor óta körülbelül 50-100 esetről számoltak be világszerte. A betegségnek nincs gyógymódja, azonban az olyan kezelések, mint a lézeres szőrtelenítés, javíthatnak az állapoton.

Az édesanya nagyon hálás azoknak, akik eddig segítették őket, de továbbra is aggódik a fiáért:

Nagyon aggódom, mi lesz vele, mikor eljön az ideje, hogy iskolába menjen. Lehet, hogy bántani fogják, mert más, mint a többiek.

@dailymail Two-year-old Jaren Gamongan was born with ‘werewolf syndrome,’ also known as hypertrichosis, which only affects one in a billion people and causes excess hair to grow all over the body. 🎥 Viral Press #werewolfsyndrome #hypertrichosis #rare #science ♬ The Champion - Lux-Inspira

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik