Szórakozás

Mészáros Árpád Zsolt: Eddig bírtam a feletteseim bántalmazó viselkedését és azt, ami a mai színházi rendszerben megy

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI
Szerinte a színház már régóta nem olyan, mint fénykorában volt.

Mészáros Árpád Zsolt 23 év után otthagyja az Operettszínház színpadát, adott hírt róla hétvégén közösségi oldalán. Döntésében a jelenlegi vezetőség magabiztos, teljes érdektelenségére, és a közöttük fennálló szakmai egyet nem értésre hivatkozott. A színészt megkereste a Blikk, a lapnak pedig bővebben is beszélt a távozásról.

Szombaton lettem 50 éves, ez volt életem legszomorúbb születésnapja. Az elmúlt években egyre kilátástalanabbá vált a helyzetem a színházban, ezért sokakhoz hasonlóan úgy döntöttem, hogy a saját és a családom egészsége, lelki békéje érdekében elbúcsúzom az Operettszínháztól. Előttem már nagyon sok kollégám elment a színháztól, van, aki csendben, van, aki hangosan. Életem majdnem felét az Operettszínházban töltöttem, mindig alázattal szolgáltam ki a közönséget, politikai helyzettől függetlenül. Erre tettem fel az életemet, még a családomat is sokszor háttérbe szorítottam emiatt, de eddig bírtam a feletteseim bántalmazó viselkedését és azt, ami a mai színházi rendszerben megy

– fogalmaz. Hozzáteszi, többször előfordult, hogy a szerepeket olyanoknak adták át az utolsó pillanatban, akik „lojálisak a vezetéssel szemben”, Mészáros szerint így nem lehet dolgozni.

„Az utóbbi időben azt éreztem én és több kollégám is, hogy a vezetőség valamilyen módon minden szavunkról tud. Már nem mertem megölelni a kollégáimat, őszintén megbeszélni a problémákat a színház épületén belül, mert folyamatosan érezzük a titkosrendőrség jelenlétét.”

Szerinte a színház már régóta nem olyan, mint fénykorában volt, és a gondja nem a vezetőség tagjaival van, hanem „a szakmai figyelmetlenségükkel, érdektelenségükkel”.

Mészáros Árpád Zsolt nem aggódik, a megélhetését máshogy is biztosítja:

Az Operetten kívül is vannak szerepeim, hamarosan megjelenik az új albumom, és ha annyira ellehetetlenítenének, hogy egyáltalán nem lenne színházi munkám, akkor is megoldanám a megélhetésünket. Két éven át őrlődtem, de miután meghoztam ezt a döntést, most először tudtam sok év után végre jól aludni. A vezetőségtől persze már kaptam utalásokat arra vonatkozóan, hogy nem kellett volna kitálalnom, de nem félek.

A Blikknek hozzátette még, hogy az évad kezdete óta próbált beszélni a vezetőséggel a jövőjét illetően, de érdektelenséget tapasztalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik