Szórakozás

Kártérítést követel a vegetáriánus anya bébiszittertől, mert húst adott a gyerekeknek

Isabel Pavia / Getty Images
Isabel Pavia / Getty Images
Hisztérikus állapotba került egy amerikai anya, amikor hazaérve azt látta, hogy a gyerekei csibefalatkákat esznek. A nő üvöltve zavarta el a 19 éves bébiszittert, aki nem értette, mi történik.

Két éve dogozott bébiszitterként egy 19 éves amerikai lány, amikor olyasmi történt vele, amit korábban elképzelni sem tudott – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A lány egy új családnál vállalt munkát, egy 9 éves fiúra és egy 7 éves lányra kellett vigyáznia. A gyerekek olyan jól viselkedtek, hogy azt mondta nekik, azt kérhetnek vacsorára, amit csak szeretnének. A gyerekek némi töprengés után azt mondták, a McDonald’s-ból szeretnének ételt, mindketten McNugetts-t kértek.

Az anya a tervezettnél korábban ért haza, a gyerekek még javában ettek, amikor belépett az ajtón. Amint meglátta, mit eszik a fia és a lánya, a nő sikítozni kezdett, kitépte a kezükből az ételt, a bébiszittert pedig szörnyű embernek nevezte, amiért húst adott a vegetáriánus gyerekeinek.

A nő elzavarta a bébiszittert, és nem csak, hogy nem fizetett neki, de később egy üzenetben gyerekenként 300 dollár, vagyis összesen 600 dollár (kb. 220 ezer forint) kártérítést követelt tőle.

A bébiszitter azt válaszolta, esze ágában sincs fizetni, hiszen az anya elfelejtette közölni vele, hogy a család vegetáriánus és a gyerekek sem említették ezt egy szóval sem, sőt, kifejezetten ők kértek maguknak csibefalatkákat. Az anya erre azt felelte, a bébiszitter akkor is hibázott, mert nem feltételezheti automatikusan mindenkiről, hogy húsevő, rá kellett volna kérdeznie. Az anya azzal fenyegetőzött, hogy ha a lány nem hajlandó neki fizetni, bíróság elé viszi az ügyet.

A bébiszitter azt mondja, az apja és a bátyja is jogász, így egyáltalán nem tart egy esetleges pertől, de a Reddit közösségi portálon tanácsot kért, mert nem tudta, hogyan kellene kezelnie a helyzetet.

A válaszadók többsége szerint, neki kellene követelnie a pénzt a munkájáért. Volt, aki megjegyezte, az egész történet olyan, mintha az anya előre így tervezte volna, hogy ne kelljen fizetnie, és még egy kis ingyen pénzt is keressen. Volt, aki pedig azt tanácsolta a lánynak, hogy kérdezze meg az anyától szeretné-e bíróság előtt rendezni a tartozását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik