Szórakozás

Hideget-meleget kap az anya, aki lakbért fizettet a gyerekeivel

bjeayes / Getty Images
bjeayes / Getty Images
Hatalmas vitát generált egy háromgyerekes amerikai anya, aki egy videóban mutatta meg, hogyan próbálja pénzügyi tudatosságra nevelni a gyerekeit.

Samantha Bird gyerekeinek nem csak lakbért kell fizetniük, de a rezsibe és a bevásárlás költségeibe is be kell szállniuk. Az amerikai anya azt mondja, pénzügyi tudatosságra szeretné nevelni a gyerekeit, de vannak, akik szerint elveszi tőlük a gyerekkorukat – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Samanthának három gyereke van. Simon 9, Jonah 8, Asher pedig 6 éves. Mindhárman hetente hat dollár zsebpénzt kapnak, de kereshetnek még pénzt különböző házimunkákkal. A gyerekeknek vannak kötelező kiadásaik is, így minden héten be kell fizetniük fejenként 1 dollárt lakbérre, 1 dollárt rezsire, 1 dollárt pedig bevásárlásra.

Mindhárom gyereknek van saját munkafüzete, amiben a bevételeiket és a kiadásaikat vezetik. Samantha minden héten egyszer leül velük, hogy átbeszéljék a pénzügyeiket, például, hogy mire gyűjtenek éppen, és hogyan próbálják elérni a céljaikat.

A anya rengeteg kritikát kap a módszere miatt, sokak szerint túl korán kezdi, hagynia kellene, hogy a gyerekei gyerekek lehessenek. Samantha azonban az mondja, a szüleik őt és a férjét sem tanították soha ilyesmire, aminek az lett a vége, hogy felnőttként súlyosan eladósodtak, és csak nagy nehezen tudtak kikecmeregni a gödörből. A nő azt mondja, ő azt szeretné elérni, hogy a gyerekei ne kövessék el ugyanazt a hibát.

@samanthabirdshiloh We increased the boys allowance to accommodate them paying “mock” bills. I want them to have a sense of responsibility and learn how to manage expenses in a safe environment now! #budgeting #finacialfreedom #parenting #kidstiktok #kidsoftiktok #kidspersonalfinance #financetiktok #moneytips #debtpayoff #debtfree #debtfreejourney #debtfreecommunity #investingforkids #investing #personalfinancetips #moneymindset #moneymanifestation ♬ original sound - Samantha Bird

Ajánlott videó

Olvasói sztorik