Szórakozás

Szabó Zsófi: Egyedül kell megteremtenem a biztonságot, tíz lábon állok egyedül

TV2
TV2
A színészethez is szívesen visszatérne, de úgy érzi, el kellett engednie ezt a pályát.

Szabó Zsófi nemrég a hot! magazinnak adott interjút, melyben egyebek mellett arról is beszélt, hogy szeretné, ha az emberek jobban megismernék, és rájönnének, milyen is ő amögött a fal mögött, amit az elmúlt évek során épített fel saját maga köré – derült ki a Bors szemléjéből.

Odaadó barát, odaadó testvér, odaadó édesanya, és ha megdicsérik a munkámat, akkor odaadó munkavállaló. Nagyon fontos számomra a visszaigazolás, hogy törődjenek velem. El bírom viselni a kritikát, és szeretem, ha megdicsérnek. Színházi emberként kezdtem a karrieremet, és ott az előadás végén megtapsolnak. Ebben is nőttem fel: azt láttam, hogy apukám dolgozik, és ott van az eredmény, megtapsolják, és sikerélménnyel jön haza, tele pozitív töltődéssel

– magyarázta a műsorvezető, aki úgy tapasztalta, a színházi munkákkal szemben a tévés szereplések után sokszor csak az üresség marad.

Ami a sikereit illeti, Szabó elmondta, büszke magára és arra, ahogyan a mindennapjait éli, továbbá azt is sikerként könyveli el, hogy a két legnagyobb hazai kereskedelmi csatornánál úgy mondott fel, hogy nem a szerződése járt le.

Mint mondta, mindig is fiús lány volt, mostanra viszont érzékenyebb nőnek érzi magát, mint valaha.

Kemény is tudok lenni, pont azért, mert egyedül kell megteremtenem a biztonságot. Dolgozó nő vagyok, tárgyaló nő, aki vezeti a cégét, és vagyok délután a játszótéren az anyuka, és miközben fürdetem a gyerekemet, már dolgozom a következő napon. Fontos a nőiesség, nekem nem derogál, ha egy férfi kinyitja az autó ajtaját vagy maga elé enged, de közben az is fontos, hogy a szakmámban elismerjenek. Tíz lábon állok egyedül, de ezek nélkül az apró figyelmességek nélkül elveszne a nemek közötti különbség varázsa. Szeretek nő lenni.

A beszélgetés során Szabó kisfia is szóba került, aki hamarosan iskolás lesz. A műsorvezető a téma kapcsán hangsúlyozta, nem szeretné, ha Mendelt megkülönböztetés érné azért, mert ismert szülő gyereke. Ő ugyanis annak idején Szabó Gyula lányaként azt tapasztalta iskolás korában, hogy bár voltak, akik kedvesebbek voltak vele, kivétel nélkül mindegyik suliban „megtalálta” egy tanár vagy diák, aki kipécézte magának.

Fontos lesz számomra az iskolaválasztásban az, hogy elkerüljük az ehhez hasonló helyzeteket. Ne kivételezzenek vele, de ne is bántsák amiatt, mert híres az anyukája. De szerencsére nem mutogatom őt a médiában. A vezetéknevét sem tőlem kapta, így bízom abban, hogy őt nem éri majd semmilyen atrocitás vagy hátrány. Mivel én ismert ember gyereke voltam, nem feltétlenül akarom ugyanezt a jövőt a fiamnak.

Ami a jövőt illeti, a műsorvezető azt mondja, boldog Magyarországon, és nem tervez külföldre költözni, egyebek közt azért sem, mert a gyereke apja is itthon él. Elárulta, hogy a Nemzeti Színházban például nagyon szívesen játszana, hogy megtapsolják, de úgy érzi, a színészi pályát el kellett engednie.

Az, hogy esetleg rám találjon filmen vagy sorozatban a lehetőség, arra még van esély. Ha lesznek új kihívások, én készen állok

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik